Алматы технологиялық университетi маңындағы мамандардың біліктіліктілігін жетiлдiру және кадрларды қайта даярлауды институты Қазақстан Республикасының Білім және ғылым министрлігінің 28.06.2002 жылғы  № 4945/ 4 рұқсаты негізінде № 12-2-20 АТУ ректоры академик Құлажанов Қ.С. бұйрығы бойнша 2002 жылдың 16 шiлдесiнде құрылды. Қазіргі кезде институтты т.ғ.к., асс.профессор Тұрақбаев Ш.Е.басқарып отыр.

Инновациялық технологиялар мен нарықтық экономиканың даму жағдайында жеңіл, тамақ және қайта өңдеу өнеркәсіп өнімдерін өндірумен айналысатын мамандардың бiлiм деңгейі мен кәсiби бiлiмдерi маңызды рөл атқарады. Қазіргі нарықта ұсынылатын өнімдердің алуан тірлілігіне байланысты мамандар жаңа технологияларды, шығарылатын өнім сапсын басқару әдістерін және бәсекеге түсе алатындықты жоғарлатуды білу тиіс.  Осыған байланысты халықаралық конвенциялардың талаптарына сәйкес мамндардың біліктілігін жетілдіру мен кәсіби қайта даярлау, ғылым, техника және технологияның жаңа бағыттары бойынша жеңіл, тамақ өнеркәсібі мамандары

 

Іс-әрекеттің негізгі бағыттары

Алматы технологиялық университетi маңындағы мамандардың біліктіліктілігін жетiлдiру және кадрларды қайта даярлауды институты келесi бағыттар бойынша тыңдаушыларды біліктілікті жетілдіру курстарына шақырады:

- Нан қабылдау, элеватор, ұн тарту-жарма және құрама жем өндiрiсiнiң технологиялары мен менеджментіндегі жаңалықтар;
- Наубай, макарон және кондитер өндiрiсiнiң технологиялары мен менеджментiндегі жаңалықтар;
- Қауіпсіз, экологиялық өнімдердің өндірісі;
- Тамақ өнеркәсiбінде қолданылатын тағамдық ингредиенттер;
- Тамақ биотехнологиясы және микробиологиясы;
- Тағамдық қаіпсіздік;
- ҚР кәсіпорындарында өнім және қызмет қауіпсіздінің жүйесін енгізу;
- Сүт және ет өндiрiсiндегі жаңа технологиялар;
- Сыра және алкагольсiз сусындар, шарап технологияларындағы жаңалық;
- Қазіргі кезгі спирт, шарап және коньяк технологиялары;
- Ет өндiрiсiнiң жаңа технологиялары;
- Қазiргi заманғы қоғамдық тамақтану өнiмдерiнiң технологиясы;
- Мейрамхана ісі;
- Қазіргі кезгі туризм;
- Арақ-шарап өндiрiсінің қазiргi заманғы технологиялар және менеджментi;
- Өнімдер мен қызметтерді стандарттау және сертификаттау;
- Метрологиялық қамтамасыз ету;
- Кәсiпорындардағы экономика және басқару;
- Маркетинг;
- Ақпараттық технологиялар;
- COREL DRAW компьютер графикасы және оның мата мен костюм дизайны үшiн қолдану;
- Тiгiн өнеркәсiбiнiң өнімдерін компьютер және қолмен пiшiндеуi;
- Тамақ, жеңiл өнеркәсiп, тұрмыстық қызметтер және сервис салаларында еңбектi қорғау;
- Трикотаж және тоқыма өндiрiсiндегі жаңа технологиялар мен дизайн;
- Информатика және электрондық оқулықтарды жасауы;
- Тамақ және қайта өңдейу кәсiпорындарының қазiргi заманғы технологиялық жабдықтары;
- 1 С Бухгалтария;
- Тамақ, жеңiл өнеркәсiп, тұрмыстық қызметтер және сервис салаларында еңбектi қорғау және қоршаған ортаны қорғау;

 ҚР Президенті Н.А.Назарбаеваның жолдауында «Жол картасы» Республикалық бағдарлама бойынша жұмыс мамандықтарының кадрларын даярлауға және қайта даярлауына үлкен көңiл бөлінген. Осыған байланысты АТУ МБЖКҚДИ сериясы АА–5 № 03913 Мемлекеттiк лицензия алынған. Жұмыс мамандықтарының әзiрлеуiне лицензияның берілу күні - 2010 жылдың 01 ақпаны.
Лицензия берiлетiн қызметтер түр құрамына кiретiн жұмыстар және лицензияланатын қызметтер тiзiмi:
- 0508000 – тамақтануды ұйымдастыру. (0508012 – аспазшы, 0508022 - кондитер);
- 1119000 – тоназытқыш - компрессорлық машиналар және қондырғылар. (1119042 – тоңазытқыш қондырғыларының машинисті);
- 1211000 – тiгiн өндiрiсi және киiмнiң пiшiндеуi. (1211032 - тігінші);
- 1216000 – элеватор, ұн тартатын, жарма және құрама жем өндiрiсі.  (1216012 – ұн тартатын өндiрiстiң аппаратшысы, 1216022 – жарма өндiрiстiң аппаратшысы, 1216032 – құрама жем өндiрiсiнiң аппаратшысы);
- 1219000 – наубай, макарон және кондитер өндiрiсi. (1219092 - кондитер);
- 1224000 – сүт өнiмiнiң өндiрiсi. (1224032 – сүт өнiмдерiнiң сууту аппаратшы, 1224042 – сүтті пастерлеу және сууту апаратшысы, 1224042 – сүт өнiмдерiнiң өндiрiстiң автоматты сызығының операторы);
- 1225000 – ет және ет өнімдерін өндіру (түрлер бойынша) (1225022 – етті сүйектен ажырату маманы);
- 0516000 – қаржы (сала бойынша). (0516022 брокер, 0516032 дилер);
- 1304000 есептеушi техника және бағдарламалық қамтамасыз ету (түрлер бойынша). (1304012 – электронды-есептеуiш машиналардың операторы);

Бір маман үшін курстың құны (тұру және тамақтану құнын есептемей):
40000 теңге (30 сағ. аудиторлық жұмыс,  6 сағ. - ТӨЖ);
80000 теңге (60 сағ. аудиторлық жұмыс,  12 сағ. - ТӨЖ)

Курсты аяқтау бойынша біліктілікті жетілдіру курсын өтуi туралы белгіленген үлгі бойынша куәлік беріледі.

 

Алматы қ., Фуркат көш., 348/4, 502 офис
т/ф.: 8 (727) 2766793, т.: 8 (727) 3967133 (40, 61) (қосымша 135)
e-mail: ipk@atu.kz



Яндекс.Метрика